perjantai 17. toukokuuta 2013

T niinkuin terassi

Huh! Nyt on useampi päivä ahkeroitu terassin parissa pihalla, ilmat on kyllä onneksi suosineet joten ihokin saanut vähän väriä jo pintaan.
Mutta niin, terassia tuli nyt talon kahdelle sivulle, kulkureitti varjoisalle takaoven puolelle ja kulman taakse itse terassi. Kokoa tuli kulkureitille 1*4,2m ja terassi 2,5*5,4m, jospa tuohon pöytä ja rilli mahtuu :)
Käytettiin painekyllästettyä 95*28 lautaa päällä ja alla 48*95. Yhteensä tarvittiin n. 200m ohuempaa ja 60m paksumpaa lautaa, 3pkt terassi ruuveja, palkkikenkiä ja kulmapaloja, mursketta tuotiin iso peräkärryllinen ja pohja laatat otettiin omasta pihasta. Hommaanhan meni kaiken kaikkiaan kahdelta ensikertalaiselta kolmen työpäivän verran, ja hintaa tarvikkeille tuli aika tarkalleen 550e.
Sitten niitä kuvia: 


 Tässä näkyy piha ennen terassia, vain laatat oven edestä jo napattu irti.
 Sitten onkin kaivuu urakan päätteeksi kunnon muramonttu.

 Suoja harso alle, murke kuoppaan, laatat suunnilleen paikoilleen jokaisen kulman alle ja eikun vatupassin kanssa mittailemaan että tulee suoraan. Tähän meillä menikin melkein kokonainen päivä.

Nyt on laudat sahailtu, ja juu ei ollut edes sirkkeliä meillä, mutta onnistuihan tuo tavallisella sahallakin, runkoa ruvettu ruuvailemaan paikalleen, pari pääly lautaa nostettu niin helpompi katsoa että tulee tasainen.

 Ja pientä hienosäätöä vailla enää :)
Tervetuloa kesä!


-Karpalomehu

Ei kommentteja: