sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Talomaalien testausta

Kävin talolla testailemassa talomaaleja jos löytyisi sopiva.. Olin jo melkein varma että olin löytänyt tehoste kohtiin värin, mutta toisin kävi, siniseltä näytti:


Vaalean harmaan (sinisen) sävy oli alunperin tikkurilan kartasta 618x, sitten sekoitin siihen tuon 616x lopun että sain tummempaa, mutta molemmat oli omaan silmään liian sinisiä. 568x oli todella hyvän värinen ja sillä tuo talo sitten maalataan. Tehosteeksi pitää testiksi hakea 569x, 570x ja 571x.

Nämä kaksi alempaa kuvaa on auringon puolelta otettu, ensimmäinen varjosta. Tässä ei ihan niin pahalta näyttänyt mutta.. ei silti ihan. Tässä pelkästään tuo tummempi 568x.
Kyllä muuten nuo värikartat valehtelee ihan mukavasti, sillä tuo 568x näytti ihan ruskean harmaalta kartalla, ja nuo sinisen sävyt taas normaalilta harmaalta. Mutta tosiaan, haemme sitten niitä "ruskean harmaita" lisää maanantaina :)


Tässä vielä kauempaa tieltä otettu, jäi hieno läntti naapureiden kauhisteltavaksi :D


Etu- ja takaoven karmit sain kertaalleen valkoisella maalattua myös.

Sisällä oli kylppärin laatat laitettu loppuun:


1 kommentti:

Minna S kirjoitti...

Kyllä tuon harmaan värin valinta on vaikeaa. Meillä vanhassa talossa laitettiin tuo 570x ja se oli mielestäni hyvä ei siniseen taittava sävy.
Nyt tulevaan taloon olen jo etsinyt värejä ja 5 mallipurkkia jo ostettu=) ajatus että vaalean harmaa pääväri555x ja tumma harmaa tehoste isosta väripaletista 1913